Kalkoenschnitzel met kerriesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
4 kalkoenschnitzels
zout
peper
1 eetlepel rozijnen
vloeibare magarine
1 eetlepel (hot)kerriepoeder
1 dl kippenbouillon (tablet)
2 dl room |
|
bereiding: |
|
|
voorbereiding:
Bestrooi de schnitzels met zout en peper naar smaak.Week de rozijnen ca. 5 minuten in heet water en giet ze af.
bereiding :
Verwarm twee kneepjes vloeibare magarine in de koekenpan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de kalkoenschnitzels in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm. Strooi het kerriepoeder in de pan en fruit ca. 1 minuut. Blus af met kippenbouillon en breng al roerend aan de kook. Voeg de rozijnen toe. Voeg de room toe en laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken.
Lekker met rijst en broccoli of sperziebonen.
variaties:
De schnitzels worden extra lekker met kerriesaus met plakjes gebakken appel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|