laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Piña colada experience
  ingrediënten:
   

    2 blaadjes gelatine
    200 gram kokosmelk
    300 gram suikersiroop (1 deel gekookt water/1deel suiker)
    1 verse ananas
    3 eetlepels Blue Band Culinesse
    2 eetlepels suiker
    8 plakjes chocoladecake
    1 deciliter bruine rum
    1 eetlepel geraspte geroosterde kokos (klapper)

    Verdere benodigdheden:
    4 glazen
    slagroom kidde apparaat
  bereiding:
    Week de gelatine ca. 10 minuten in ruim koud water.
Verhit de helft van de kokosmelk en los van het vuur af de gelatine hierin op.
Voeg de rest van de kokosmelk en 200 g suikersiroop toe en roer het goed door elkaar.
Laat het mengsel helemaal afkoelen en schenk het in de slagroomkidde. Draai de dop er stevig op, draai er een luchtpatroon in, schud de fles goed door en zet hem tot gebruik in de koelkast.
Maak de ananas schoon, snijd hem in kwarten, verwijder het oneetbare hart en snijd hem in stukjes.
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de ananas met 2 eetlepels suiker.
Steek de chocoladecake op maat met een glas.
Meng de rum met de rest van de suikersiroop en laat de rondjes cake hier even in marineren.
Leg op de bodem van elk glas een plak gemarineerde cake.
Verdeel de nog lauwwarme ananas over de glazen (misschien houd je wat over, afhankelijk van hoe hoog je glazen zijn).
Leg op de ananas nog een plak gemarineerde cake.
Spuit nu met de kidde voorzichtig een flinke dot kokosschuim in het glas.

Een Kidde wordt normaal gebruikt voor slagroom. De geperste lucht word in de slagroom geblazen onder hoge druk. Hierdoor word de slagroom luchtig. Het vetgehalte in de slagroom zorgt ervoor dat de lucht "gedragen" wordt. Dit principe kan ook worden toegepast op andere vloeibare producten die je luchtig wil maken. Dit kan als het product voldoende vet bevat. Als dit niet het geval is (zoals bijvoorbeeld bij een vruchten puree), dan kun je gelatine toevoegen. De gelatine fungeert dan als "drager" van de lucht.
In het algemeen heb je 8 gram (4 blaadjes) gelatine nodig op 1 liter vocht (bijvoorbeeld vruchtenpuree).

Je kunt dit dessert mooi garneren met wat geroosterde klapper, met een takje ananasgroen of een takje munt.

variaties :
Je kunt het gerecht ook serveren met slagroom of eiwitschuim met kokos erdoor of met een bol kokosijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats