Pistache perzikentaart |
|
ingrediënten: |
|
|
100 gr suiker
200 gr boter
1 ei
300 gr bloem
1 theelepel citroensap
mespuntje zout
125 gr amandelen
125 gr pistache
250 gr suiker
1 eiwit
6 perziken (blik of vers)
keukenmachine
ronde taartvorm 24 cm doorsnede
deegroller
spuitzak |
|
bereiding: |
|
|
Meng de ingredienten voor het deeg en kneed het tot een soepele bal. Verpak het deeg in folie en leg het tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maal in de keukenmachine de noten met de suiker fijn. Voeg het eiwit toe en draai tot een smeuige massa.
Beboter de bakvorm.
Rol het deeg uit en beleg de bakvorm ermee.
Doe het spijs in een spuitzak en spuit het op het deeg.
Snijd de perziken in partjes en beleg de taart ermee.
Bak de taart in 20 tot 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|