laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde courgettes
  ingrediënten:
   

  4 courgettes
  350 g ricotta
  200 g aardappelpuree
  5 eetlepels Parmezaanse kaas, versgeraspt
  8-12 verse salieblaadjes
  8-12 dunne plakjes fontina van ca. 4 x 4 cm (of neem er oude kaas voor) beetje boter zout en versgeraspte zwarte peper
  bereiding:
    Snijd de courgettes in de lengte met een scherp mes in lange plakken van 5 mm dik, snijd elke courgette in 4-6 plakken. Kook ze ca. 2 minuten in ruim water met zout, haal ze eruit en spoel ze in koud water. Laat ze uitlekken en droog ze met een theedoek.
Verhit de oven tot 240°C (stand 9). Meng de ricotta, puree en Parmezaanse kaas met wat zout en peper in een grote kom. Neem 2 courgetteplakken en leg ze als een kruis op een schoon, droog werkvlak. Doe dat ook met de andere plakken. Maak van het ricottamengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal (1 per kruis). Leg een balletje in het midden van elk kruis, leg er een salieblaadje op en vouw er de repen overheen. Leg bovenop een plakje fontina en zet het met een prikker vast.
Bekleed een bakblik met folie of vetvrij papier en beboter het. Zet de pakketjes erop. (U kunt ze nu ook in de koelkast zetten om ze later te bakken.) Laat ze in 10-1 2 minuten in de oven goudbruin worden. Haal ze eruit, zet ze op een schaal en verwijder de prikkers. Dien ze warm, met sla op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats