laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde tomaten uit de oven
  ingrediënten:
   

    8 middelgrote trostomaten
    extra vergine olijfolie
    8 theelepels broodkruim

    voorde vulling:
    6 ansjovisfilets, fijngehakt
    handje verse blad peterselie, fijngehakt
    100 g provolone, in kleine blokjes 6 grote groene olijven, ontpit en fijngehakt
    3 eetlepels broodkruim
    1 eetlepel extra vergine olijfolie
  bereiding:
    Verhit de oven tot 200°C. Snijd de kapjes van de tomaten, maar laat de steeltjes zitten, zodat ze op hoedjes lijken. Houd ze apart. Maak met een scherp mesje de pitjes en pulp in de tomaten los, maar laat het vruchtvlees en het vel heel. Haal de pitjes en het sap er met een theelepel of bolletjessteker uit en laat de tomaten minstens 5 minuten omgekeerd uitlekken.
Meng intussen alle ingredienten voor de vulling in een kommetje. Vul er de tomaten mee en zet ze dicht tegen elkaar in een ovenschaaltje, zodat ze niet omvallen. Bedruppel ze met wat olijfolie en strooi op elke tomaat 1 theelepel broodkruim. Zet ze 30 minuten in de oven, haal ze eruit en zet er weer de kapjes op. Laat ze voor het opdienen een paar minuten staan, want de vulling is gloeiend heet. Bedruppel ze met nog wat olie en dien ze op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats