|
|
|
Gevulde tomaten uit de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
8 middelgrote trostomaten
extra vergine olijfolie
8 theelepels broodkruim
voorde vulling:
6 ansjovisfilets, fijngehakt
handje verse blad peterselie, fijngehakt
100 g provolone, in kleine blokjes 6 grote groene olijven, ontpit en fijngehakt
3 eetlepels broodkruim
1 eetlepel extra vergine olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de oven tot 200°C. Snijd de kapjes van de tomaten, maar laat de steeltjes zitten, zodat ze op hoedjes lijken. Houd ze apart. Maak met een scherp mesje de pitjes en pulp in de tomaten los, maar laat het vruchtvlees en het vel heel. Haal de pitjes en het sap er met een theelepel of bolletjessteker uit en laat de tomaten minstens 5 minuten omgekeerd uitlekken.
Meng intussen alle ingredienten voor de vulling in een kommetje. Vul er de tomaten mee en zet ze dicht tegen elkaar in een ovenschaaltje, zodat ze niet omvallen. Bedruppel ze met wat olijfolie en strooi op elke tomaat 1 theelepel broodkruim. Zet ze 30 minuten in de oven, haal ze eruit en zet er weer de kapjes op. Laat ze voor het opdienen een paar minuten staan, want de vulling is gloeiend heet. Bedruppel ze met nog wat olie en dien ze op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|