|
|
|
Bouche la reine |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 soepkip van 1 kg,
- 2 uien,
- 2 wortelen,
- 1/2 selderij,
- 2 preien,
- 1 boeketje tijm,
- laurier en peterseliestaarten,
- 20 peperkorrels,
- zout en peper,
- 250 g champignons,
- 1 citroen,
- 4 dl room,
- 50 g boter
- 60 g bloem,
- peterseliepluksels,
- 6 Pidy - Bouches à la reine
|
|
bereiding: |
|
|
Breng de kip in licht gezouten water aan de kook. Schuim regelmatig af en doe hierin de ui, wortel, selderij en prei, aromatiseer met het kruidenboeket en peperkorrels.
Dek de pot half af en laat de kip, gedurende 1 tot 1.30 uur, op een zacht vuurtje gaar worden.
Haal er de kip uit en zeef de bouillon, laat ze afkoelen. Verwijder het vel en de beenderen en snij het kippenvlees in stukken.
Snijd de champignons in stukken, doe ze in een steelpan, sprenkel er citroensap over en kruid
met peper en zout. Voeg de room toe en kook ze afgedekt op een zacht vuurtje gaar.
Zeef het sap en hou de champignons warm. Voeg kippenbouillon bij het champignonsap tot samen 8 dl vocht.
Smelt 50 g boter in een steelpan en roer er 60 g bloem door, bevochtig met de 8 dl bouillon.
Blijf roeren met een garde tot de helft is uitgekookt. Voeg de room toe en kook nog 5 minuten goed door. Meng de kippenblokjes en champignons onder de saus, warm even op en kruid af.
Snijd met een scherp mes de deksels uit de Pidy - Bouch?es en warm ze krokant op.
Doe er de vulling in, plaats er de deksels schuin op en versier met pluksels peterselie.
Maak de Pidy - Bouches à la reine nog feestelijker door er een lepel Hollandse saus op te napperen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|