Warme perziktaartjes met walnotenijs |
|
ingrediënten: |
|
|
2 perziken
0.2 l. ijs
2 el. abrikozenjam
1 tl. kaneel
2 vellen bladerdeeg |
|
bereiding: |
|
|
Dit gerecht bevat 1875 kJ/445 kcal per persoon. Neem bij voorkeur Walnootijs.
Verwarm de oven voor op 225°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de perziken en snijd ze in schijfjes. Roer de kaneel door de abrikozenjam. Vet de taartvormpjes (doorsnede circa 10 cm) in en bekleed ze met deeg. Druk het deeg goed aan en snijd het overtollige deeg langs de rand weg.Strijk driekwart van de jam over de taartbodems uit en leg de schijfjes perzik erin. Bestrijk de perzik met de rest van de jam.
Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
Zet de taartjes uit de oven op de borden en schep er een bolletje walnootijs op. Direct serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|