|
|
Fillo bladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien. Garnalen fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In kom garnalen, bosui, koriander, gemberpoeder en maizena door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In kommetje ei loskloppen. Plakjes fillo bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en halveren. Halve plakjes dubbel klappen. Elk plakje met losgeklopt ei bestrijken. In midden van elk deegplakje 1 eetlepel garnalenmengsel scheppen. Deeg rond vulling omhoog vouwen en tot buideltje dichtdrukken. Buideltjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In frituurpan olie verhitten tot 175 gr.C. of tot er witte damp afkomt. Vergiet bekleden met keukenpapier. 5 a 6 Buideltjes in frituurmandje zetten en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren. Op dezelfde manier rest van de buideltjes frituren. Buideltjes op schaal zetten en direkt serveren. |