Appel en aardbeienstrudel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 vellen filodeeg
- 160 gram gesmolten boter
- 200 gram broodkruim
- 4 appels
- 250 gram aardbeien
- 150 gram gehakte hazelnoten
- 4 deciliter yoghurt
- sap van een halve citroen
- 20 gram poedersuiker
- 1 mespuntje kaneel
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Leg de vellen filodeeg op een werkvlak. Bestrijk ze met ongeveer de helft van de boter. Leg de vellen deeg vervolgens op elkaar. Verhit de helft van de resterende boter in een pan en bak hierin het broodkruim goudbruin. Strooi het broodkruim op het bovenste vel filodeeg. Zorg dat er aan de randen een centimeter vrij blijft. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de appelblokjes in een pan met de overgebleven boter en bak ze op een laag vuurtje tot ze zacht zijn. Laat de appelblokjes afkoelen en leg ze op het broodkruim. Leg hierop de schoongemaakte en gehalveerde aardbeien. Rol het deeg nu voorzichtig op. Leg de rol met het losse eind naar beneden op een ingevette bakplaat. Bak de strudel in ruim een half uur gaar en bruin. Bestrijk het deeg eventueel van tijd tot tijd met extra gesmolten boter. Roer de yoghurt, de suiker, het citroensap en de kaneel door elkaar. Snijd de strudel in plakken en lepel er een beetje van de saus naast. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|