|
|
|
Kabeljauwhaasje onder groentemozaiek, met erwtenbo |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 rode paprika,
- 1 groene courgette,
- 3 dikke wortelen,
- 1/2 knolselder,
- 2 preistokken,
- 1/8 l olijfolie,
- 50 g sjalotten,
- 1/2 l visbouillon,
- 1/2 l room,
- 1/8 l witte wijn,
- 250 g roomboter,
- 1/2 kg erwten,
- 100 g basilicum,
- peper,
- zout,
- 100 g bakboter.
|
|
bereiding: |
|
|
* Snijd een fijne brunoise van rode paprika, groene courgette, wortel, knolselder en prei.
* Stoof beetgaar in olijfolie, kruid met peper en zout en laat afkoelen.
* Bak het kabeljauwhaasje aan, kruid en bak verder bijna gaar.
* Beleg goed met het groentemengsel en laat garen in een warme oven gedurende enkele minuten.
* Laat de gesnipperde sjalot, de visbouillon, de room en een weinig witte wijn inkoken, kruid en roer er de zeer koude boter in blokjes onder. Dit gebeurt op de zijkant van het fornuis.
* Zeef het geheel, kruid en voeg een puree van erwten en zeer fijn gesneden basilicum toe.
* Schik de vis op een (diep) bord, breng de saus aan en garneer naar eigen keuze. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|