|
|
|
Parelhoenfilet in koolblad met witloofsurprise |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 dubbele parelhoenfilets,
- 1/2 knolselder,
- 3 dikke wortelen,
- 1 savooikool,
- peper,
- zout,
- nootmuskaat,
- 200 g bakboter,
- 2 kg witloof,
- 1,5 kg aardappelen,
- 3/4 l room,
- 250 g gemalen kaas,
- 1/2 l blanke of bruine bouillon,
- geutje Calvados.
|
|
bereiding: |
|
|
* Snijd de parelhoenfilet voor de helft open. Beleg met reepjes wortel en knolselder en plooi dicht.
* leg op een geblancheerd koolblad, kruid een weinig, wikkel in een beboterd aluminiumblad en draai in worstvorm. Bak in een oven.
* Laat de buitenste witloofblaadjes zweten in boter en laat afkoelen.
* Snijd de witloofresten fijn, bak kort aan en laat in een vergiet uitdruipen.
* Schik de witloofblaadjes in een beboterde kop tegen de rand, vul op met het gebakken witloof en plooi de overhangende witloofblaadjes dicht naar binnen.
* Zet omgekeerd op een beboterd plaatje en warm op in een oven.
* Kook de aardappelblokjes in een weinig room tot ze gaar en gebonden zijn, werk af en bind met gemalen kaas.
* Haal de parelhoen uit de folie en snijd schuin open.
* Kook de sappen los in de braadpan met een bruine of blanke bouillon, laat inkoken, voeg room toe, werk af met Calvados en zeef.
* Schik het vlees, de aardappelen en het witloof op een bord, breng de saus aan en garneer naar eigen keuze. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|