laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Parelhoenfilet in koolblad met witloofsurprise
  ingrediënten:
   

  • 5 dubbele parelhoenfilets,
  • 1/2 knolselder,
  • 3 dikke wortelen,
  • 1 savooikool,
  • peper,
  • zout,
  • nootmuskaat,
  • 200 g bakboter,
  • 2 kg witloof,
  • 1,5 kg aardappelen,
  • 3/4 l room,
  • 250 g gemalen kaas,
  • 1/2 l blanke of bruine bouillon,
  • geutje Calvados.
  bereiding:
    * Snijd de parelhoenfilet voor de helft open. Beleg met reepjes wortel en knolselder en plooi dicht.
* leg op een geblancheerd koolblad, kruid een weinig, wikkel in een beboterd aluminiumblad en draai in worstvorm. Bak in een oven.
* Laat de buitenste witloofblaadjes zweten in boter en laat afkoelen.
* Snijd de witloofresten fijn, bak kort aan en laat in een vergiet uitdruipen.
* Schik de witloofblaadjes in een beboterde kop tegen de rand, vul op met het gebakken witloof en plooi de overhangende witloofblaadjes dicht naar binnen.
* Zet omgekeerd op een beboterd plaatje en warm op in een oven.
* Kook de aardappelblokjes in een weinig room tot ze gaar en gebonden zijn, werk af en bind met gemalen kaas.
* Haal de parelhoen uit de folie en snijd schuin open.
* Kook de sappen los in de braadpan met een bruine of blanke bouillon, laat inkoken, voeg room toe, werk af met Calvados en zeef.
* Schik het vlees, de aardappelen en het witloof op een bord, breng de saus aan en garneer naar eigen keuze.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats