 |
|
 |
Gebakken appel op kramiek en vanilleroomijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ongesneden groot rozijnenbrood,
- 100 g roomboter,
- 250 g honing,
- 5 mooie appels,
- 1 l vanilleroomijs,
- 1/2 l Engelse room (créme anglaise),
- snuifje kaneelpoeder.
|
|
bereiding: |
|
|
* Snijd dikke sneden uit een rozijnenbrood en verwijder de korsten.
* Laat de sneden zacht korsten en kleuren in roomboter en leg ze nadien op een ovenschaal. Besmeer met honing.
* Ontpit de appels en snijd ze in niet te dunne schijven. Bak ze aan in roomboter.
* Zet het brood even onder de gril zodat de honing licht kan karameliseren.
* Beleg met de appel en leg een andere broodsnede op de appels.
* Schik op een bord met een bolletje vanilleroomijs.
* Garneer verder naar eigen keuze. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|