|
|
|
BAMISOEP |
|
ingrediënten: |
|
|
- twee lenteuitjes, zowel het witte als het groene deel
- een teentje knoflook
- een klein stukje gember
- sesamolie
- sojaolie
- 200 gr gedroogde mie of spaghetti
- Chinese kool
- reepjes vlees of tofoe en/of een paar garnaaltjes
- zout en ketjap
- vetsin (Chinese smaakversterker)
- 1,5 liter water
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Giet de sojaolie in de wok en fruit de reepjes gember in de hete olie tot ze bruin zijn.Voeg reepjes Chinese kool, knoflook,vlees of tofoe en/of de garnalen toe en bak deze tot ze bruin zijn. Haal alles uit de pan en leg dit apart op een bord.Giet water in de wok. Als het water kookt de mie toevoegen en koken tot die halfgaar is.Voeg de inhoud van het bord weer toe aan de wok en doe er nu een scheutje vetsin bij,wat zout en zoute ketjap en roer het goed dooreen.Doe er een paar druppeltjes sesamolie bij.Voeg helemaal aan het einde de gesnipperde lente-uitjes toe,zodat ze lekker knapperig blijven.Direct in een kommetje doen.Eet langzaam! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|