|
|
|
Visrondjes (Thailand) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g gefileerde vis (bijv. baars, kabeljauw), in stukken -
- 1/2 ui -
- 2 teentjes knoflook -
- 1/4 TL zout -
- 1/2 TL versgemalen zwarte peper -
- 1 klein ei -
- ca. 2 EL tarwemeel -
- 40-70 g paneermeel -
- ca. 1/4 L kokosolie om te bakken
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingstijd: ca. 1/2 uur - ca. 430 kcal per portie -
De vis in porties tegelijk met de ui en de knoflook pureren.
De vispuree in een kom doen. Zout, peper, ei toevoegen en zoveel meel, dat het een stevig, soepel deeg wordt.
Met natte handen van het visdeeg kleine rondjes vormen en die door paneermeel halen. De olie verhitten in een koekepan en de visrondjes hierin aan weerskanten krokant bruin bakken.
Serveren met brood en pikante sauzen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|