laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Quiche met gerookte zalm en fijne kruiden
  ingrediënten:
   


  • 5 plakjes zalm (gerookt)
  • 2.5 dl room
  • 1 dl melk (halfvol)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel dragon (fijngehakt)
  • 1 eetlepel dille (fijngehakt)
  • 150 g bladerdeeg
  • 250 g witte bonen (gedroogd)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  bereiding:
    Een taartvorm van ongeveer 25 centimeter diameter bekleden met het bladerdeeg en met een vork gaatjes prikken in de bodem. Op het deeg een vel aluminiumfolie aanbrengen en daarop de witte bonen schikken (zo wordt voorkomen dat het deeg zou rijzen tijdens het voorbakken). Gedurende een zevental minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Ondertussen de eieren loskloppen met de room, de melk, peper, zout, nootmuskaat en de fijngehakte kruiden.

De gerookte zalm in reepjes snijden. De taartbodem uit de oven halen, de folie en de bonen verwijderen. De bodem beleggen met de zalmreepjes, overgieten met het eiermengsel en nog een half uurtje verder laten bakken in de oven.

De quiche in porties verdelen en serveren op warme borden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats