|
|
|
Bavarois met chocolade en vanille |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 blaadjes gelatine van 3 g,
- 5 dl melk,
- vanillesuiker,
- 6 eierdooiers,
- 250 g suiker,
- 50 g bittere chocolade, 5 dl room,
- 1,5 dl gezeefd sinaasappelsap,
- chocoladeschilfers,
- 1 Pidy Bavarois van 22 cm
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding :
Week 3 gelatine blaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze uit. Breng de melk en de vanille-suiker aan de kook. Klop in een kom de eierdooiers met 200 g suiker tot een wit lint op en doe dit bij de melk. Zet de pot terug op het vuur, doe er de geweekte gelatine bij en warm roerend op tot de massa bindt ( 85 C ) . Zeef het geheel en verdeel de bereiding in 2 gelijke delen.
Smelt de chocolade, meng het onder een deel en laat beide delen afkoelen. Klop de room op en meng de helft voorzichtig onder elk een gedeelte.
Plaats een eerste cirkel biscuit op de bodem in de Pidy bavarois en giet er de chocolade-bereiding op. Plaats er de tweede cirkel biscuit op en druk even aan. Giet er de vanille-bereidng op en maak de oppervlakte glad.
Laat de bavarois minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Week 2 blaadjes gelatine en knijp ze uit. Warm het sinaasappelsap, 50 g suiker en 1 dl water op en meng er de gelatine onder, breng aan de kook. Giet dit door een fijne zeef en koel af.
Verdeel de siroop over de bavarois en laat opstijven. Versier met chocoladeschilfers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|