Mais en groentendip met avocadosaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 6 maiskolven -
- 1 bosje radijzen -
- plakjes komkommer -
- 1 in reepjes gesneden venkelknol.[color=blue:aa6cb00af8]
- Voor de saus :[/color:aa6cb00af8]
- 1 goed rijpe avocado -
- sap van 1 citroen -
- 1,5 dl yoghurt -
- 2 eetlepels cayennepeper -
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
Suikermais is pas onlangs onze keukens binnengedrongen. Het verhaal van de mais is het verhaal van de indianen. Mais was voor hen meer dan voedsel. Mais kleurde hun leven en hun verwachtingen.
Kook de maiskolven gaar in veel water met een beetje zout. Laat uitlekken en afkoelen. Pel en ontpit de avocado en prak het vruchtvlees met het citroensap fijn. Vermeng met de yoghurt en breng op smaak met cayennepeper, bieslook, zout en peper. Schik de verschillende groenten op een schaal, giet de saus in een kommetje en dien alles fris op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|