laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brochettes van lamsgehakt (Keftas)
  ingrediënten:
   

  • 1 teentje look
  • 1/2 soeplepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 20 c water
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 50 gram pijnboompitten
  • peper en zout
  • 800 gram lamsgehakt
  • 200 gram bulgur of griesmeel
  bereiding:
    Laat de bulgur 5 minuten weken in gezouten kokend water. Hak de ui fijn en pers de knoflook.Meng alle ingredi?nten in een grote kom en kruid met zout en peper.Verdeel het mengsel in 8 porties,maak er worstjes van en steek ze op brochettes. Gril de keftas op de met olie ingevette barbecue of ovengrill,en laat ongeveer 12 minuten bakken,terwijl je ze regelmatig omdraait. Dien de brochettes op met taboul? en met een komkommersalade.

Een tip: Je kan het lamsgehakt vervangen door runds-gehakt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats