laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Worstjes met groene peper in tomatensaus
  ingrediënten:
   

  • **voor de worstjes:**
  • 600 gram rundergehakt
  • 2 sneetjes brood zonder korst
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel geweekte groene peperkorrels
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • zout en peper
  • olie om te bakken
  • **voor de saus:**
  • 60 gram boter
  • 500 gram tomaten
  • 1 theelepel suiker
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 1 laurierblad
  • zout en peper
  bereiding:
    Smelt voor de saus de boter in de pan. Snijd de tomaten grof in stukken. Kneus de knoflookteen. Doe de tomaten, de knoflook, de witte wijn, de suiker en het laurierblad bij de boter in de pan. Laat dit, onder af en toe roeren een half uur sudderen. Wrijf het mengsel vervolgen door een zeef en doe het terug in de pan. Breng deze saus op smaak met peper en zout. Week ondertussen de sneetjes brood in water en knijp ze vervolgens goed uit. Kneed het gehakt met het geweekte brood, de komijn, het ei de peterselie en de knoflook tot een soepel mengsel. Breng dit op smaak met peper en zout en kneed aan het eind de groene peperkorrels er door. Verdeel het mengsel in twintig porties. Rol deze tot kleine worstjes en bak ze vervolgens bruin in de olie. Schep de worstjes voorzichtig in de saus en laat ze nog tien minuten sudderen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats