Risotto met quorn en vermout |
|
ingrediënten: |
|
|
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 gele paprika
7 gedroogde tomaatjes op olie
2 takjes rozemarijn
3 eetlepels pompoenzaden
40 g boter
250 g quornstukjes
300 g risottorijst
1 dl droge vermout
9 dl kippenbouillon (van tablet mag)
50 g geraspte belegen kaas |
|
bereiding: |
|
|
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de tomaten in reepjes. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Rooster de pompoenzaden in een droge koekenpan goudbruin. Verhit de boter en fruit de ui met de knoflook al omscheppend goudgeel. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Voeg de rozemarijn, de gedroogde tomaten en de quorn toe en bak al omscheppend nog een minuut.
Schep de risotto erdoor en bak mee, totdat de korrels glazig zijn. Schenk de vermout erbij en voeg 2 dl bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg telkens als de bouillon opgenomen is 2 dl nieuwe bouillon toe. Kook de risotto zonder deksel in ca. 25 minuten gaar.
Schep 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de helft van de kaas door de risotto.
Bestrooi met de pompoenzaden. Serveer met de rest van de kaas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|