laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeewolf in tartuffiakorst met gebakken groene aspe
  ingrediënten:
   

    4 zeewolffilets van elk 120 g
    60 g tartuffia
    16 groene asperges
    8 aardappelen (ratte)
    10 cl balsamico-azijn
    20 cl olijfolie
    50 g paneermeel
    25 g boter
    bieslook
    peper uit de molen en zout
  bereiding:
    Vinaigrette:
kook de balsamico-azijn in tot 2/3 van zijn volume. Laat afkoelen. Roer er de olijfolie door en voeg peper en zout toe naar smaak.
Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water. Haal er de pel af. Plet de nog warme knollen met een vork en vermeng ze met de boter, gesnipperd bieslook, peper en zout.

Schil de asperges. Kook ze kort in lichtgezouten water en bak ze dan even in een pan.

Bestrijk de bovenkant van de stukken zeewolf met de tartuffia en vervolgens helemaal met het paneermeel. Bak de vis in een voorverwarmde oven. Reken ongeveer 6 minuten op 200°C.
Schik de aardappelpuree op het bord en leg de asperges ernaast. Leg de zeewolffilet op de asperges en lepel de balsamico-vinaigrette erlangs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats