laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tempura van groenten, vis en kip
  ingrediënten:
   

    300 g (witte) rijst
    1 struik broccoli
    2 rode paprika's
    200 g stevige visfilet (bijv. koolvisfilet of tilapiafilet)
    200 g kipfilet
    150 g fijne bloem of tempurameel
    3 eieren
    Oestersaus of Sweet Chilisaus
    olie om te frituren
  bereiding:
    Verdeel de broccoli in kleine roosjes en was ze.
Was en snijd de paprika's in reepjes.
Snijd de visfilet in 8 gelijke stukjes.
Snijd de kipfilet in 12 gelijke platte reepjes.
Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170 C.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zeef de bloem en schep er de eieren en 2 1/4 dl ijskoud water door. Schep niet te lang door want er moet nog wat bloem te zien blijven, het beslag moet er als het ware een beetje slordig uitzien.
Haal telkens een paar broccoliroosjes, paprikareepjes, visblokjes en kipfiletreepjes door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
Leg de tempura eventueel op servetjes op borden. Geef de oestersaus of de sweet chilisaus en de warme rijst er apart bij.

Zet Oestersaus en Sweet Chilisaus op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

anders kan ook:
In Japan zijn ze dol op van alles uit de zee. Dus kun je rustig de visfilet vervangen door 4 gepelde rauwe gamba's of 4 krabsticks. En ook wat de groenten betreft, kun je lekker vari?ren met worteltjes, lente-uitjes, groene dunne asperges en paddestoelen zoals shii-takes, oesterzwammen en champignons.


p.p. : 690 kilocalorie?n / eiwit 40 g / vet 13 g / koolhydraten 103 g
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats