Chinees varkensvlees met groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
250 gr magere varkensblokjes
Vers gemalen peper, zout
2 eetlepels arachide-olie
1/2 eetlepel maiszetmeel
1/2 koffielepel bruine suiker
1/2 kg groenten naar keuze
1 eetlepels rijstwijn of sherry
1 eetlepels sojasaus
|
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie in de wok goed heet, en bak daarin het in kleine blokjes gesneden vlees snel aan.
Afruiden met peper en zout en voeg de groenten die kleingesneden zijn toe. Laat even bakken. Zorg ervoor dat de groenten nog beetgaar blijven. Breng op smaak met de sherry, sojasaus, en bruine suiker en bestrooi met maiszetmeel.
Laat al roerend nog een paar minuten doorbakken.
Schep op warme borden.
Geef er rijst bij.
Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|