|
|
|
Blanquette van kalfsvlees op grootmoeders wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 g kalfspoulet
- 200 g gehakt (kalfs, geprepareerd in balletjes van ca. 15 gram)
Garnering
- 16 zilveruitjes
- 100 g bacon (in reepjes gesneden)
- 100 g champignons (in vieren gesneden)
- 1 eetlepel peterselie (gehakt)
Saus
- 1 1/2 liter water
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje bouquet garni
- 1 eetlepel peperkorrels (gekneusd)
- 100 g roux (blank (= 50 gram boter, 50 gram bloem))
- 1/4 liter room
- citroensap
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingstijd: 90 minuten
Blancheer de gehaktballetjes in gezouten water en zet ze apart. Breng de stukjes kalfsvlees in gezouten water tegen de kook aan en schuim het goed af. Voeg vervolgens de wortel, ui, selderij, knoflook, bouquet garni en geplette peper toe. Laat de stoofpot ca. 60 tot 80 minuten op een laag vuurtje stoven tot het vlees gaar is. Neem vervolgens het vlees uit de bouillon. Zeef de bouillon en bind ze met de blanke roux. Voeg de room toe en laat ze lichtjes koken. Breng het vervolgens op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Blancheer de champignons in weinig water, citroensap, zout en peper. Blancheer eveneens de spekreepjes. Kook de kleine uitjes gaar in boter met weinig water en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de kalfsballetjes, kalfsvlees, spekreepjes, champignons en de kleine uitjes toe aan de saus en breng het geheel nog eens aan de kook. Voeg de peterselie toe vlak voor u het geheel warm serveert.
Lekker met rijst of risotto. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|