laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen
  ingrediënten:
   


  • 1 bloemkool
  • 0.25 bloemkool (groen)
  • 7 dl melk (vol)
  • 190 g bloem (tarwebloem)
  • 2 eieren
  • 200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
  • 140 g boter (bakboter)
  • 150 g kaas
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 100 g veldsla
  bereiding:
    Bereiding:

De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water. Afgieten en pureren met de staafmixer. Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.

De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.

Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Smakelijk !

Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats