|
|
|
Kip-bonensalade met satésaus (China) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 kipfilets -
- 250 g sperziebonen, afgehaald.
[color=blue:abf4b7095a] - Satésaus :[/color:abf4b7095a]
- 2 el pindakaas -
- 1 el sojasaus -
- 1 el witte azijn -
- 1 el water -
- 3 tl basterdsuiker -
- 2 tl sesamolie
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd:
15 minuten + 1 uur afkoelen
Kooktijd: 20 minuten
Voor 4 personen als voorgerecht
Was de kip onder koud stromend water. Dep hem droog met keukenpapier. Doe de kip in een middelgrote pan, bedek hem met water en breng dat zachtjes op laag vuur aan de kook. Dek af, temper het vuur en laat 3 min. pocheren. Haal de pan van het vuur en laat hem afgedekt 20 min. staan. Snijd de bonen diagonaal door. Kook ze even in een pan kokend water tot ze knapperig-zacht zijn. Giet ze af en laat ze in een schaal met ijswater afkoelen.
Satésaus:
verwarm de pindakaas in een kleine pan. Roer geleidelijk de andere ingredienten erdoor.
Giet de bonen af en dep ze droog. Leg ze op een schaal. Laat de kip uitlekken en snijd hem doormidden. Leg de kip op de bonen. Giet satésaus erover. Koel 1 uur voor u serveert.
Bewaren:
kook de kip een dag van tevoren en bewaar hem afgedekt in de koelkast.
Let op:
sesamolie heeft een sterke smaak, dus gebruik hem met mate. Hij wordt vaak samen met andere, mildere oliën, zoals arachide-olie, in marinades en sauzen gebruikt. U kunt ook een paar druppels toevoegen aan de basisolie in roerbakgerechten. Bewaar na opening in de koelkast, anders wordt hij ranzig. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|