laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biggetje Pangang
  ingrediënten:
   

  • 500 g varkensvlees van
    de schouder of bil
  • 1 dl plantaardige olie
  • bakboter
  • instant roux (bindmiddel)
  • 200 g uien
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel keukenstroop
  • 4 eetlepels ketjap*
  • sambal *

  • wok
  bereiding:
    Snij de uien in ringen en bak ze in een wok met wat olie.
Haal de uien uit de wok.
Snij het varkensvlees in blokjes of reepjes en bak ze met wat boter.
Maak 1/2 liter kippenbouillon en voeg bijsamen met de suiker, ketjap, sambal en stroop.
Laat even koken en bind met instant roux.


Een droge gekookte rijst gaat prima samen met babi pangang. Als sla kiest u een mix van zuurzoet opgelegde, geraspte wortels en Chinese kool.

Tip:
*Ingredienten als ketjap en sambal klinken misschien wel erg exotisch, maar zijn te koop in een grootwarenhuis of speciaalzaak.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats