Vichyssoisessoep met room |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 gram aardappelen
- 300 gram prei, alleen het witte gedeelte
- 1 ui
- 40 gram boter
- 1 liter kippenbouillon
- 1 halve deciliter room
- zout en peper
- 2 eetlepels gehakte bieslook
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schil de ui en hak hem fijn. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de gehakte ui glazig. Voeg de aardappel, de prei en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat de soep zachtjes een half uur doorkoken tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met de blender of staafmixer en wrijf hem door een zeef. Voeg de room toe en laat de soep nog eenmaal aan de kook komen. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout. Roer de bieslook er door. Serveer de soep warm of ijskoud. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|