laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten
  ingrediënten:
   

  • 500 g gehakt
  • 1,5 kilo aardappelen (geschild en gehalveerd)
  • snufje zout
  • 450 g doperwten (diepvries)
  • 75 g boter
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • snufje peper (versgemalen)
  • 3 deciliter melk
  • 1 ei
  • snufje nootmuskaat
  • 50 g oude kaas (geraspt)
  • 1 ovenschaal met 3 liter inhoud
  bereiding:
    Bereidingstijd: 80 minuten

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels met zout in ca. 25 minuten gaar. Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Verhit in een koekenpan 25 g boter en fruit hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 8 minuten rul en gaar. Giet de doperwtjes af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het op smaak met zout en peper.
3. Verwarm de oven voor op 175 gradenC. Giet de aardappels af, stamp de aardappels fijn. Verhit in een steelpan de melk met 50 g boter en roer dit door de aardappels. Roer het ei door de aardappels en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met kaas en plaats de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.
4. Neem de ovenschotel uit de oven en verdeel het gerecht over 4 borden. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats