laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Entrecote op wijnkoperwijze
  ingrediënten:
   


  • 4 lendenbiefstukken van 150 gram
  • 3-4 eetlepels vleesjus
  • peper en zeezout
  • 1/4 liter rode wijn
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 35 gram roomboter
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  bereiding:
    (circa 20 minuten):
Kruid de lendenbiefstukken met grof zeezout en vers gemalen peper. Laat de boter in een hete pan uitbruisen en bak hierin de biefstukken om en om krokant (dus niet doorbakken!). Neem de biefstukken uit de pan en houd ze warm. Laat de sjalotjes in de braadjus even meebakken. Voeg de rode wijn en de vleesjus toe. Laat het geheel tot de helft inkoken, zeef dit en houd het warm. Leg de lendenbiefstukken op borden en bedek ze met de saus. Garneer met gehakte peterselie. U kunt dit serveren met gebakken aardappeltjes en roergebakken groene boontjes met uitgebakken spekjes...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats