|
|
|
Champignoncurry (vegetarisch gerecht) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram champignons
- 2 groene Spaanse pepers of 1 kleine groene paprika
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel gehakt korianderblad of ? eetlepel koriander op oliebasis
- 1 theelepel gemalen komijn
- ? theelepel chilipoeder
- 2 teentjes knoflook en 1 ui
- 1,5 dl kokosmelk (of santen)
- zout en 25 gram boter
- enkele laurierblaadjes
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Borstel de champignons. Halveer ze of snijd ze in plakjes. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes. Pureer de pepers, koriander, komijn, chilipoeder, geperste knoflook, gepelde ui, kokosmelk en zout naar smaak met de staafmixer of in een keukenmachine.
Bereiding (inclusief voorbereiding ruim 20 minuten):
Verhit de boter en bak hierin de champignons in 3 minuten goudbruin. Giet het kokosmengsel erover en stoof dit zachtjes zonder deksel op de pan in 8 minuten. Serveer de champignoncurry gegarneerd met blaadjes laurier bij rijst. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|