laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Panna Cotta
  ingrediënten:
   


  • 8 dl slagroom
  • 60-75 gram poedersuiker
  • 1 opengesneden vanillestokje
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4 witte gelatineblaadjes
  bereiding:
    Breng 6 dl slagroom met de poedersuiker, het vanillestokje en de citroenschil aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er tweederde deel over is. Haal het vanillestokje uit het roommengsel, schraap het merg eruit en voeg dit weer aan het mengsel toe. Week de gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los het, van het vuur af, op in het warme roommengsel. Laat het mengsel iets afkoelen. Klop 2 dl slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Verdeel het mengsel over 6 vormpjes van 1,5-2,0 dl inhoud. Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Stort de panna cotta voor het opdienen en serveer dit nagerecht puur of geeft er aardbeiensaus bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats