laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Flensjes van Lancelot de Casteau
  ingrediënten:
   


  • 2 eieren
  • 125 g bloem (tarwebloem)
  • 3 dl melk (halfvol)
  • 30 g boter (roomboter)
  • zout
  • 5 g suiker
  • kaneelpoeder
  • 4 eierdooiers
  • 65 g suiker
  • 4 dl melk (halfvol)
  • 0.5 stokje vanille
  • 2 eieren
  • 0.5 dl melk (halfvol)
  • 10 g poedersuiker
  bereiding:
    De flensjes:

De bloem zeven in een kom en een kuiltje maken. Hierin een snuifje zout, de eieren en de zachte boter brengen en alles goed mengen. Beetje bij beetje de melk in het deeg gieten. Het beslag moet zo dik zijn als dunne room.

Uit dit beslag flensjes bakken van ongeveer 20 centimeter doorsnee. De flensjes in stapeltjes van 4 leggen en tussen elk flensje een beetje suiker en wat kaneelpoeder strooien. Vervolgens de stapeltjes oprollen en laten afkoelen.

De vanillesaus:

De eierdooiers tot schuim kloppen met de suiker. Bij dit mengsel de kokende melk gieten waarin een vanillestokje heeft meegekookt. Zeven en zachtjes laten indikken zonder koken. Warm houden op de kant van het vuur.

De afwerking:

De flensjesrollen in 4 stukken snijden en onderdompelen in de melk waarin de eieren werden geklutst. Deze rolletjes opbakken in boter en warm houden in de oven.

In een diep bord wat saus gieten en daarin de rolletjes schikken. Bestrooien met wat poedersuiker.

Dit recept werd teruggevonden in het receptenboek 'Ouverture de Cuisine' van de 17de eeuwse Waal Lancelot de Casteau.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats