|
|
|
Posteleinsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gram postelein (of meer, naar eigen voorkeur)
- 250 gram aardappelen
- 1 prei
- 1 bos verse selder
- groentenbouillon
- laurier
- boter
- peper & zout
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Snij de prei in ringen en was ze onder stromend water. Goed laten uitlekken.
Doe de boter in een braadpan of grote koekepan en laat de prei er wat zacht in worden.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Doe een liter warm water bij de prei en voeg de stukjes aardappel toe, een blad laurier, wat zout en peper.
Laat een kwartiertje pruttelen.
Was de postelein, laat uitlekken en voeg toe aan het kooksel in de pan, maar bewaar wat blaadjes.
Weer tien minuten pruttelen, dan de selderij kleingesneden toevoegen.
Niet veel later het laurierblad eruit vissen.
Mixen.
Voeg de groentenbouillon toe.
Gebruik de apart gehouden posteleinblaadjes als garnituur. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|