laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkool met kaas uit de oven
  ingrediënten:
   


  • 75 g gedroogde pastina (kleine vormen)
  • scheutje olijfolie
  • 900 g bloemkoolroosjes (schoongemaakt)
  • 50 g boter
  • zout en versgemalen zwarte peper.

    [color=blue:e9050bc699]Voor het kruimellaagje: [/color:e9050bc699]

  • 75 g havervlokken
  • 75 g gemalen hazelnoten
  • 75 g gemalen amandelen
  • 1 kleine ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 50 g boter
  • 50 g geraspte kaas
  bereiding:
    Bereiding:

Breng in een grote pan water aan de kook en voeg de pasta en een scheutje olijfolie toe.
Kook in ca 8 min onder af en toe roeren beetgaar.
Stort de pasta in een vergiet, spoel hem af onder de koude kraan en laat hem uitlekken.
Kook de bloemkoolroosjes in een grote pan water in 10-15 min net gaar.
Giet het kooknat af, maar bewaar het.
Doe de bloemkool terug in de pan.
Doe circa een derde van de bloemkool met 50 g boter en genoeg kooknat in een keukenmachine en maak een zachte puree.
Roer de bloemkoolpuree door de bloemkoolroosjes en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Doe het bloemkoolmengsel in een ovenschaal en zet het apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Maak het kruimellaagje.
Doe de pastina met havervlokken, gemalen noten, ui, knoflook en gedroogde tijm in een mengkom.
Voeg wat zout en peper toe en wrijf de boter erdoor tot het mengsel op grof broodkruim lijkt.
Strooi het kruim over het bloemkoolmengsel en strooi daar de geraspte kaas over.
Bak het gerecht in ca 35 min knapperig en goudbruin.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats