|
|
|
Taartje van appelen in calvadosroom |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 appelen ( golden )
- 30 g boter,
- 100 g suiker,
- 2 eetlepels amandelschijven,
- Voor de caramel:
- 100 g suiker,
- 0,5 dl water,
- 1 dl room
- 0,5 dl calvados
- 4 Pidy - tartelettes - sablés van 8,5 cm
- 4 bollen amandel-ijs,
- 1/2 citroen,
- 4 topjes groen, vb: munt, citroenmelisse.
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding :
Schil 2 appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine teerlingen. Bak de appelblokjes in boter in een pan met antikleeflaag. Strooi er suiker over en laat ze lichtjes carameliseren.
Neem ze uit de pan en koel weinig af.
Rooster de amandelschijven even onder de grill of in een pan.
Kook de suiker met water tot een lichte caramel en blus met calvados. Giet er roerend de room bij en laat even inkoken. Koel af tot lauw-warm.
Schil de overige appel, snij hem in vier en verwijder het klokhuis.
Snij de partjes in fijne schijfjes en wentel ze door het citroensap.
Plaats de Pidy - taretelletes sablés op de borden en schik er de appelpartjes in een waaier naast.
Verdeel er de gecarameliseerde appelen in en leg er een bol amandelijs op. Lepel de saus over de appelen heen en strooi er amandelschilfers boven op. Smuk op met wat groen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|