laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met asperges en ham
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

  • 300 g pasta naar keuze (bijv. penne of farfalle)
  • zout
  • 500 g witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g gegrilde achterham
  • 150 g verse roomkaas met tuinkruiden (bijv. Boursin)
  • versgemalen peper, nootmuskaat
  • 50 g (vers geraspte) Parmezaanse kaas
  bereiding:
    Kook de pasta in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schilde asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd ze in stukken van ca. 3 cm. Verwarm de olijfolie in een pan. Schep de asperges met het citroensap, een snufje zout en 1/2 dl water erdoor en smoor ze in ca. 4 minuten beetgaar. Snijd de ham in grove repen. Giet de pasta af en roer de verse roomkaas erdoor. Schep ook de asperges en de ham erdoor. Warm het gerecht nog even goed door en voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de pasta in vier diepe borden en strooi er Parmezaanse kaas over. Lekker met tomatensalade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats