|
|
|
Japanse kipsaté (Yakitori) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 450 gr. kipfilet, in blokjes
- 1 bos lente-uitje
- Sesamzaad, geroosterd
- Zonnebloemolie
- 50 ml. sojasaus, Japanse
- 25 ml. mirin
- 15 gr. suiker
- 25 ml. saké
|
|
bereiding: |
|
|
Voeg de ingredienten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Laat de marinade afkoelen en voeg de kipblokjes toe. Laat de kipfilet een half uur marineren.
Was de lente-uitjes goed en snijd ze in stukjes van 2 centimeter. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Steek de kip en lente-uitjes om en om aan de satéstokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|