|
|
|
Franse kloosterbroodjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 pak bruinbroodmix,
- 3 dl. handwarm water,
- 25 gram boter,
- 2 el. grove havervlokken of muesli,
- 50 gram gehakte walnoten,
- halve tl. kaneel,
- 1 tl. koekkruiden,
- 75 gram rozijnen,
- 2 el. karwijzaad
|
|
bereiding: |
|
|
Bereidingswijze:
Kneed van de mix, water en boter een soepel deeg. Laat de deegbol, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Kneed daarna de havervlokken of muesli, walnoten, knaeel, koekkruiden en rozijnen gelijkmatig door het deeg. Verdeel de deegmassa in 10 porties en vorm deze tot bolletjes. Zet ze o een ingevette bakplaat en laat ze, afgedekt, 30 min. narijzen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Kerf de broodjes met een natgemaakt mes kruisgewijs in. Bestrijk ze met koud water, strooi het karwijzaad erover en druk dit iets aan. Bak de broodjes in circa 25 min. in het midden van de oven goudbruin. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|