laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken sardines, tapenade van zwarte olijven, ge
  ingrediënten:
   


  • 12 mooie verse sardienen
  • 300 gr tapenade van zwarte olijven.
  • 2 sjalotten
  • 8 eetlepels zuivere olijfolie
  • 3 eetlepels oude balsamico
  • 2 blaadjes basilicum
  • Zwarte peper uit de molen en zout
  • 8 vellen brickdeeg
  • 1 eigeel
  • 12 sneden everzwijnworst Le Sanglier
  • 4 tomaten
  • 8 eetlepels baslicumolie
  bereiding:
    Fileer de sardienen, spoel de filets en laat ze opdrogen tussen keukenpapier. Ontvel en ontpit de tomaat, snijd in fijne brunoise, kruid met peper en zout en laat samen met de basilicumolie een uurtje marineren. Snijd de sjalot fijn, stoof de snippers samen met de basilicumblaadjes in de olijfolie. Blus met de balsamico, kruid met peper en zout. Bak de sardinefilets kort in de hete pan met antikleeflaag in olijfolie, kruid met peper en zout. En blus met de vinaigrette Snijd 24 gelijke rechthoekjes uit het brickdeeg. Bestrijk elk langs 1 zijde met wat eigeel, schik op 12 rechthoekjes een schijfje everzwijnworst. En kleef hierop de andere 12 rechthoekjes. Bak deze koekjes krokant in de olijfolie. Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats