|
|
|
Tulp met geflambeerde kersen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 Pidy - tulpen
- 1,5 dl room,
- 20g geroosterde amandelschijven,
- 2 dl water,
- 100 g suiker,
- een 1/4 vanillestok,
- 100 g ontpitte kersen,
- 5 cl kirsh,
- 4 bollen vanille-ijs,
- 2 dl frambozencoulis,
- 100 g kersen met de steel,
- 4 topjes munt
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding :
Warm de Pidy - Tulpen omgekeerd op in de oven tot ze terug krokant zijn. Koel ze af.
Klop de room lopend vast.
Kook het water met de suiker en het merg uit de vanillestok even op. Voeg de ontpitte kersen toe en pocheer ze op een zacht vuurtje, neem ze uit de pan. Kook de siroop in tot nog 1 dl rest en voeg opnieuw de kersen toe. Warm ze even op en flambeer met kirsh.
Plaats op elk bord een tulp en schep er een bol vanille-ijs in. Verdeel er de kersen, de room en het sap over en werk af met amandelen. Lepel de frambozencoulis rond de tulpen.
Smuk het bord op met verse kersen of frambozen en een topje groen.
Tip:
Gebruik kersen op sap indien er geen verse te verkrijgen zijn.
Kook de suikersirop in en warm er de kersen enkel in op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|