|
|
|
Oosterse groente- en fruitmengeling |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 fijngesnipperde ui -
- 4 lente-uitjes met groen in ringetjes
gesneden - - 1 fijngesnipperd knoflookteentje
- 2 stengels bleekselderij
- 1 bokaal Paprika Piquillos, uitgelekt
- 1 blik (400 g) Taug? (sojascheuten), uitgelekt
- 1 blik Doperwtjes extra fijn
- 1 blikje ananasblokjes, uitgelekt -
- 2 mandarijntjes
- 2 eetlepels arachideolie -
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels witte wijn -
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 2 porties Basmati Ready Rice -
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
TIP:
Lekker bij gebraden kip, maar ook bij scampi's of stevige witte vis.
Bereiding
Snijd de paprikas in reepjes en de bleekselderij in stukjes. Verdeel de mandarijntjes in partjes en verwijder de vliesjes. Doe het fruit en de groenten, behalve de sojascheuten en de erwtjes, samen met een beetje zout, de look, de olie en de witte wijn in een magnetronschaal. Verhit afgedekt op vol vermogen gedurende ca 8 minuten. Meng ondertussen het citroensap, de sojasaus en de honing tot een sausje. Haal de schotel uit de microgolfoven. Roer de saus erdoor en verdeel er de sojascheuten en de doperwtjes over. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper en zet nog een tweetal minuten in de microgolfoven. Verwarm de rijst in de microgolfoven zoals aangegeven op de verpakking. Smakelijk !
WIJNTIP: Een witte Sauvignon uit Chili. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|