|
|
Giet de rode wijn in een schotel. voeg er de in blokjes gesneden wortelen bij, de geschilde uien, de tuinkruiden, de hele teentjes look, zout en peper. Leg de fazant in de marinade, dek de schotel af en laat 24 uur rusten in de koelkast. Draai het vlees af en toe om. Neem de fazant uit de marinade, dep hem droog en laat hem aan alle kanten goudbruin bakken in en cocotte met de hete olie. als het vlees een mooi kleurtje heeft, neemt u het uit de pan. Neem de look en de tuinkruiden uit de marinade. Laat de groenten uitlekken en laat ze met de stukjes spek en de oesterzwammen bakken in dezelfde cocotte. Laat alles vijf minuten bruinen. Bestrooi met een soeplepel bloem. Meng goed, besprenkel met de rode wijn en de cognac. Doe de fazant opnieuw in de cocotte en laat een uur sudderen op een zeer zacht vuurtje, voeg er de lookteentjes en de tuinkruiden bij. Bewerk 20 gram boter met 1 soeplepel bloem en doe dit bij de saus. Voeg er ook de room en de gehakte peterselie bij. Breng het op smaak. |