|
|
|
Assortiment koude balletjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 800 g toebereid varkensgehakt -
- 1 ui -
- 1 teentje look -
- 4 rijpe tomaten kerrie,
- paprika,
- verse peper in conserve -
- olijfolie -
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
voor 4 personen, klaar in 30 minuten
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de ui in snippertjes en kneed deze door het gehakt. Verdeel het gehakt in drie porties: kneed door de eerste portie kerriepoeder of -pasta (naar eigen smaak of naargelang de soort kerrie), door de tweede 4 theelepeltjes paprika en door de derde 2 theelepeltjes met een vork of een stamper fijngemaakte groene peper. Rol gehaktballetjes ter grootte van een abrikoosje en laat deze ongeveer 25 minuten braden in de oven. Draai ze halverwege de braadtijd om. Laat ze vervolgens afkoelen. Bereid saus van rauwe tomaten: dompel de tomaten enkele seconden in kokend water, schil en ontpit ze. Mix het vruchtvlees met het teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, zout en een snufje peper. Bewaar de saus in de koelkast. Prik de balletjes op cocktailprikkers en leg ze in een bodempje koude saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|