laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsbout met uitjes
  ingrediënten:
    voor 4 personen
  • 1 lamsbout -
  • 750 g aardappelen -
  • 2 uien -
  • 2 tomaten -
  • 2 teentjes look -
  • tijm en rozemarijn
  • olijfolie -
  • peper en zout
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van een halve centimeter dik. Snijd de uien en de tomaten in schijfjes. Plet de look. Smeer een grote ovenschotel in met olie, schik de schijfjes tomaat op de bodem, bestrooi met zout, peper en de kruiden. Voeg de door elkaar gemengde aardappelen en uien toe, breng op smaak en bestrooi tussen de lagen met de geplette look. Besprenkel met olijfolie. Smeer de lamsbout in met olie en kruid met peper zout, tijm en rozemarijn en leg hem bovenop de groenten. Laat 45 à 60 minuten naar eigen voorkeur bakken in de oven. Controleer regelmatig of de schotel niet te droog wordt en voeg eventueel wat water toe. Geef er sperzieboontjes bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats