|
|
|
Pastasalade met zongedroogde tomaten, olijven en m |
|
ingrediënten: |
|
|
- 6 el goede olijfolie
- ca. 10 zongedroogde tomaatjes (zelfgemaakt of op olie)
- 5 el rode wijnazijn
- 1 el kappertjes
- 1 teentje knoflook, gehakt
- ca. 500 gram pasta (schelpjes o.i.d.)
- 250 gram tomaten, grof gesneden
- 200 gram mozzarella, in blokjes gesneden
- flink wat basilicum, grof gesneden
- parmezaan naar smaak
- 1 kopje olijven, grof gesneden
|
|
bereiding: |
|
|
Meng de eerste 6 ingredienten in een keukenmachine hak fijn, eventueel op smaak brengen met peper en zout en als het te dik is nog wat olie en azijn toevoegen.
Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Afgieten en in een schaal doen, voeg de dressing toe en goed mengen en af laten koelen, voeg dan de andere ingredienten toe.
Liefst een dag van te voren maken en serveren met wat lekker brood.
Suggesties: voeg wat tonijn toe, dit kan de normale blik tonijn zijn maar ook lekker lijkt me een stuk gegrillde tonijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|