Amandeltortellini met vers fruit en mascarpone |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g verse mascarpone -
- 3 dl creme fraiche -
- 320 g honing -
- 250 g aardbeien, schoongemaakt, kroontjes verwijderd -
- 4 kiwi's, geschild en in vieren -
- 1 portie vers amandelpastadeeg -
- 1 eiwit 60 g suiker -
- 180 g geraspt kokos olie, voor het frituren
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd:
45 minuten - Kooktijd: 20 minuten - Voor 8 personen
Bereiding :
1. Mascarpone en creme fraiche goed door elkaar kloppen. Over zes bordjes verdelen. Per bord 2 el honing in een dun straaltje erover gieten. Fruit op bord jes schikken en in de koelkast goed af laten koelen.
2. Pasta: maak de pasta volgens recept en rol hem dun uit. Rondjes van 10 cm doorsnede uitsnijden. Bedekken met een vochtige doek en wegzetten. Klop het eiwit stijf. Klop geleidelijk de suiker erdoor tot het i mengsel glanst. Kokos erdoor scheppen en vermengen. Schep 2 tl mengsel op elk rondje pasta. De helft van de rand met een beetje water bestrijken. Rondjes dubbelvouwen en randjes goed samendrukken. Olie op 190 graden C verhitten. Een paar rondjes tegelijk in 3-5 min. goudkleurig en knapperig frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Warm serveren op de bordjes fruit en mascarpone. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|