|
|
[color=blue:c3a73931bd]SAUS[/color:c3a73931bd]:
- 30 g boter en 20 g bloem
- 1/4 l hete bouillon van de schorseneren en het kalfsvlees
- zout
- witte peper
- paprikapoeder
- 3 eierdooiers
- 1/4 l room
Voorbereiding:
-de kalfsvleesblokjes snel rondom aanbakken in een pan met de boter
-als ze een mooi kleurtje hebben het warme water toevoegen en het deksel op de pan en zachtjes 30 min laten stoven
-ondertussen de schorseneren schillen en direct in een kom met azijnwater doen en in stukjes snijden van 3 cm
Bereiding:
-water met wat zout aan de kook brengen en de schorseneren gaar koken in 20 min
-de in stukjes gesneden champignons en de fijngehakte peterselie bij het kalfsvlees in de pan doen
-al roerend nog eens 10 min mee laten sudderen
-op smaak brengen met peper en zout
-het vocht van het vlees afgieten en opvangen
-aanvullen met het vocht van de schorseneren tot 1/4 l
-de schorseneren goed laten uitlekken
-vuurvaste schotel invetten en om en om vlees,schorseneren erin leggen
-eindig met schorseneren
SAUS:
-boter laten smelten en de bloem erdoor roeren en even laten wennen
-giet het vocht erbij en roer goed en breng op smaak met peper,zout en paprikapoeder
-klop de eierdooiers los in een kom en voeg wat van de saus toe
-dit mengsel terug door de saus roeren
-de room in een kom half stijf slaan en op de saus leggen en met een spatel erdoor halen
-schenk deze saus nu over het ovenschoteltje
-plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven baktijd=20 min op 200°C
De ovenschotel op tafel zetten ; geef er gekookte rijst of aardappelen bij Een fris moezelwijntje gaat hier goed bij |