laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenhapjes met kerrie en selder
  ingrediënten:
   


  • 250 g kippenfilet
  • 1.5 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 cl arachideolie
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 appel (Boskoop)
  • 5 g bloem (tarwebloem)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 15 g tomatenpuree
  • 1.2 dl room
  • peper
  • zout
  bereiding:
    Bereiding:

Het kippenvlees in kleine blokjes snijden. De ui en de selderij schoonmaken en in fijne stukjes snijden. De appel schillen, ontpitten en in kleine blokjes verdelen.

De olie verhitten en het kippenvlees goudbruin bakken. Kruiden met zout en peper.

De fijngesneden groenten toevoegen alsook de geperste knoflook. De appel toevoegen en even laten gaarstoven.

Bestuiven met bloem en kerrie. Het vuur lager draaien en er de tomatenpuree en de room doorroeren. Kruiden met peper en zout en nog enkele minuten laten doorwarmen en indikken.

Serveren in warme bladerdeegpasteitjes, in kleine flensjes of als lepelhapjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats