laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bladerdeeg
  ingrediënten:
   

  • 1 kg bloem;
  • 600 g bakboter;
  • 3 dl plat water;
  • 2 dl spuitwater;
  • 1 koffielepel zout.
  bereiding:
    Bereidingswijze :
De bloem op het werkblad brengen en hierbij een snuifje zout toevoegen. Mengen met 200 gr boter en 3 dl water. Kneden gedurende 10 min.

Het deeg uitrollen en het spuitwater toevoegen. Opnieuw goed kneden.

Het deeg uitrollen en er de rest van de boter door mengen. Een rol vormen, in een met de hand bevochtigde handdoek wikkelen en een half uur op een koele plaats laten rusten.

Het deeg uitrollen tot 1 centimeter dikte, en dit tweemaal herhalen.

Gedurende 20 min. op een natte handdoek laten rusten. Het deeg goed in alle richtingen uitrollen. Het deeg nog 20 minuten laten rusten vooraleer te bakken.

Het deeg in porties verdelen (ongeveer 100 gram deeg voor een taart). Dit deeg kan ook worden diepgevroren.

Het bladerdeeg warm bakken op 225 graden en wanneer het bijna klaar is, nog 10 min. bakken op 150 graden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats